Pitakebab

Tärkeä virstanpylväs herkkusuille on ollut Reko-lähiruokarinkien perustaminen. Rekon kautta voit ostaa lähiruokaa suoraan tuottajilta: eettistä ja kätevää. Pidän myös Rekon torimaisesta ja yhteisöllisestä ilmapiiristä, jossa asiakkaillakin tulee jutusteltua toistensa kanssa, ja mieltä askarruttavissa kysymyksissä voi konsultoida suoraan ruoantuottajaa.

Rekon valikoimasta saa myös hyviä ideoita ruoanlaittoon. Ajatuksen alla olevaan reseptiin sain nimittäin löytäessäni Rekon valikoimasta Korpiniityn lammastilan lammaskebabin. Kebabin tarjoilin itse tehdyn pitaleivän, tulisen coleslawin, marinoitujen punasipulien ja tomaattikastikkeen kera. Tätä ruokaa kotikeittiössä testattuasi ei mikä tahansa kebab enää kelpaa!

Lisää kuvateksti




Pitaleipien reseptinä olen käyttänyt jo pitkään Myllyn Paras -sivuston hyväksi havaittua ohjetta. Kannattaa kohottaa taikina ajan kanssa ja varoa käyttämästä liikaa jauhoja, jotta pitaleivät kohoavat muodoltaan oikeanlaisiksi. Suosittelen myös, että seuraat ohjetta käyttämällä jauhoina durumvehnäjauhoja.

Lisukkeisiin sain inspiraatiota Peggyn punainen keittiö -ruokablogista. Peggyn tulinen coleslaw -resepti oli taivaallisen hyvää, eikä siten tuunaamista kaivannut. Sen sijaan tomaattikastikkeessa otin hieman vapauksia seuraten omien  mieltymysten lisäksi ruokakaapin sisältöä. Yleisenä vinkkinä tomaattikastikkeen ystäville; suosittelen käyttämään kastikkeen pohjana säilöttyjä Marzano-tomaatteja tomaattimurskan sijaan. Kokonaisina säilöttynä tomaatin maku säilyy mielestäni parhaiten.

Lisäksi tein vielä marinoitua punasipulia, mikä makeankirpeydellään kruunasi pitakebabin. Tarjoa lisäksi myös kokonaisia jalopenoja.


Tomaattikastike

1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 prk Marzano-tomaatteja
1/2-1 chili, maun mukaan
suolaa ja pippuria
sokeria
juustokuminaa

1. Kuullota sipulisilppu paistinpannulla öljyssä.
2. Poista chilistä siemenet, leikkaa pieneksi silpuksi ja lisää pannulle.
3. Kaada joukkoon säilötyt tomaatit.
4. Mausta ja anna hautua rauhassa pannulla.
5. Jäähdytä jääkaapissa.


Marinoitu punasipuli

2-3 punasipulia
n. 0,5 dl punaista balsamicoa
2 rkl sokeria
n. 1 tl suolaa
5-7 mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

1. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.
2. Kiehauta balsamico sokerin, suolan ja mustapippurien kera pannulla.
3. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon sipulirenkaat,, kääntele ja anna marinoitua miedolla lämmöllä hetki.
4. Jäähdytä.
5. Sekoita jäähtyneen sipulin joukkoon oliiviöljy.
6. Laita hetkeksi jääkaappiin makustumaan.



 Kebab

Lihan kokkaus työllisti osa-alueista vähiten, sillä (kuten sanottua) käytin kebablihana Rekosta ostamaani lammaskebabtankoa. Leikkasin jääkaappikylmästä lihasta lastuja ja paistoin ne pannulla öljyssä juuri ennen tarjoilua.








Kommentit

Suositut tekstit