Hirvenlihapyörykät kermakastikkeessa

Olen hiljattain innostunut hirvenliharuoista. Riista on paitsi eettinen myös herkullinen valinta ruokapöytään. Hirvenlihan hankkiminen tosin vaatii hieman vaivaa - erityisesti jos joudut sen itse metsästämään :D Jos metsästys ei kuitenkaan kuulu harrastuksiisi, eikä lähipiiristäsi löydy hirviporukkaa, kannattaa tarkistaa paikallisen Rekon, eli lähiruokaringin tai kauppahallin tarjonta! 

Hirvenlihapyörykät kermakastikkeessa on takuuvarmasti kauppansa tekevä riistaresepti. Meillä tämä ateria kruunasi itsenäisyyspäivän vieton. 

Eettistä ja maistuvaa lähiruokaa!



Tämän herkullisen hirvenlihapyöryköiden reseptin runko on Jotain maukasta -blogista. Seurasin reseptiä pääpiirteissään, mutta pieniä viilauksiahan on aina tehtävä :)

Hirvenlihapyörykät

1 kg hirvenjauhelihaa
2 sipulia
1,5 purkkia smetanaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2 rkl dijon-sinappia
2 tl suolaa
pippuria myllystä
rosmariinia
timjamia

1. Viipaloi sipulit
2. Sekoita korppujauho smetanaan.
3. Lisää ainekset ja mausteet hirvenjauhelihaan. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa.
4. Paista 225 asteisessa uunissa.

Lihapullataikinan maustamisessa suosittelen käyttämään tuoreita yrttejä.


Vaikka paljon olen elämässäni kokannut, niin kermakastikkeiden teko on jäänyt vähälle. Tähän maukkaaseen kastikereseptiin sain idean mestarikokkinakin tunnetulta anopiltani. Jatkoon!


Kermakastike
1 sipuli
voita paistamiseen
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl kermaa
riistafondia
tilkka vettä
mustapippuria
kuivattua persiljaa

1. Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannulla runsaassa voissa.
2. Lisää jauhot ja ruskista hetki.
3. Vispaa joukkoon n. 0,5 dl vettä.
4. Lisää fondi, mausteet ja kerma.
5. Tarkista maku ja hauduta matalalla lämmöllä.


Tarjoile hirvenlihapyörykät ja kermakastike voihin ja kermaan tehdyn puikulaperunamuusin, pienten etikkakurkkujen ja puolukkahillon kera.

Zenato Amarone della Valpolicella 2014 on rotevuutensa ja voimakkuutensa vuoksi erinomainen pari riistalle.

Kommentit

Suositut tekstit