Astetta parempi jauhelihapitsa
Tämä pitsa syntyi tarpeesta käyttää jääkaapissa ollut jauhelihapaketti sellaiseen ruokaan, jota oli helppo ottaa mukaan myös viikonlopun mökkireissulle. En yleensä tee jauhelihapitsaa, vaan luottotäytteitäni pitsassa ovat artisokansydämet, pikkelöity punasipuli, kirsikkatomaatit ja hyvä salami. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja itse asiassa tästä jääkaapin jämistä syntyneestä ex tempore -pitsasta tuli hyvinkin herkullinen.
Pitää tehdä toistekin!
Pitsapohjan mallireseptinä hyödynsin ilmeisen suosittua, suomalaisten luottoreseptiksikin tituleerattua Kotikokki.netistä löytyvää ohjetta. Koska harvoin seuraan reseptejä orjallisesti, myös tässäkin tapauksessa otin hieman omia vapauksia. Pidän nimittäin durum-jauhoista pitsataikinan raaka-aineena, ja määriä (etenkin öljyn ja jauhojen suhteen) mittaan lähinnä näppituntumalla.
Pohjasta tuli erinomainen!
Pitsapohja (pellillinen)
1/2 pss kuivahiivaa
2 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike
1 prk Marzano-tomaatteja
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Jauhelihatäyte
n. 200g (Ylämaakarjan) jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl paseerattua tomaattia (Mutti)
öljyä paistamiseen
pippuria
suolaa
oreganoa
timjamia
hyppysellinen sokeria
Sekoita kuivahiiva ja suola pieneen määrään jauhoja. Lisää vispilällä sekoittaen haalea vesi. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Kohota suojaisessa ja lämpimässä paikassa. Kaulitse kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Mausta tomaattikastike.
Kuullota sipuli öljyssä ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipulinkynnet, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua hetki.
Levitä tomaattikastike pitsapohjan päälle. Lisää jauhelihatäyte ja kirsikkatomaatinpuolikkaat. Kuorruta juustoraasteella.
Paista 225 asteisessa uunissa.
Pitää tehdä toistekin!
Pitsapohjan mallireseptinä hyödynsin ilmeisen suosittua, suomalaisten luottoreseptiksikin tituleerattua Kotikokki.netistä löytyvää ohjetta. Koska harvoin seuraan reseptejä orjallisesti, myös tässäkin tapauksessa otin hieman omia vapauksia. Pidän nimittäin durum-jauhoista pitsataikinan raaka-aineena, ja määriä (etenkin öljyn ja jauhojen suhteen) mittaan lähinnä näppituntumalla.
Pohjasta tuli erinomainen!
Pitsapohja (pellillinen)
1/2 pss kuivahiivaa
2 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Durumjauhoista syntyy maukas pitsapohja ja purkitetuista Marzano-tomaateista paras tomaattikastike |
Tomaattikastike
1 prk Marzano-tomaatteja
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Jauhelihatäyte
n. 200g (Ylämaakarjan) jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl paseerattua tomaattia (Mutti)
öljyä paistamiseen
pippuria
suolaa
oreganoa
timjamia
hyppysellinen sokeria
Sekoita kuivahiiva ja suola pieneen määrään jauhoja. Lisää vispilällä sekoittaen haalea vesi. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Kohota suojaisessa ja lämpimässä paikassa. Kaulitse kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Mausta tomaattikastike.
Kuullota sipuli öljyssä ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipulinkynnet, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua hetki.
Levitä tomaattikastike pitsapohjan päälle. Lisää jauhelihatäyte ja kirsikkatomaatinpuolikkaat. Kuorruta juustoraasteella.
Paista 225 asteisessa uunissa.
Kommentit
Lähetä kommentti