Maukas alkuruoka: suppilovahverokeitto valkoviinillä ja kermalla

Mieleni teki tänään jotain maukasta ja pikanttia keittoa, joka lämmittäisi flunssaista olemusta ja mieltä, mutta syntyisi suht nopeasti. Kiitos sienestävien vanhempieni, kaapista löytyi kuivattuja suppilovahveroita. Ja kun jääkaapin perukoilla oli vielä sopivasti kuohukermaa ja valkoviiniä, sain idean kokata pitkästä aikaa suppilovahverokeittoa.

Hyvän keiton olisi tekaissut kaapista löytyneistä aineksistakin, mutta halusin kehittää reseptiä astetta juhlavampaan suuntaan. Mies suostui piipahtamaan kaupassa noutamassa parmesania, tuoretta timjamia ja aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa. Näistä aineksista syntyi oiva ja hienostunut metsäisä keitto, joka sopii alkuruoaksi juhlapöytäänkin.




Juhlava suppilovahverokeitto

n. 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 20-25 g voita
n. 1,5 dl valkoviiniä
n. 4 dl kana/kasvislientä
n. 2 dl  kuohukermaa
1 rkl  aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 rkl paseerattua tomaattia
tuoretta timjamia
suolaa, pippuria

tarjoiluun parmesaania

1. Kuullota sipuli sulaneessa voissa paistokasarissa.
2. Lisää joukkoon valkosipuli ja murennetut sienet.
3. Lisää viini ja hauduta miedolla lämmöllä.
4. Kaada joukkoon kanaliemi ja hauduttele (huom! nesteen määrä on arvio)
5. Lorauta lopuksi joukkoon kerma, paseerattu tomaatti ja tuorejuusto. Sekoita ja kuumenna.
6. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella timjamilla.

Tarjoile parmesanraasteen kera.

Huom! Sienet kannattaa murentaa mahdollisimman pieniksi, (minulta tämä unohtui tällä kertaa...)


Kommentit

Suositut tekstit