Hyvä ruoka, parempi mieli: pasta carbonaran huippuversio
Kävimme Belgian matkallamme erinomaisessa italialaisessa ravintolassa Pasta Divinassa, jonka nimi ei lupaillut liikoja: italialaisen mamman tekemä pasta tosiaankin oli taivaallisen hyvää! Ei lienekään sattumaa, että kyseinen trattoria on rankattu Tripadvisorissa sijalle 5/ 3477 Brysselin ravintoloista.
Erityisesti mieheni valitsema annos pinaattitagliatellit kinkulla, valkoviinillä ja sipulilla vei kielen mennessään ja antoi inspiraatiota joululahjaksi saamamme pastakoneen käyttöön. Kotiin tultuamme halusimmekin heti kokeilla, miten tuo pasta carbonaran hienostuneempi sukulainen onnistuu kotikeittiössä. Mieheni ansaitsi kyseisellä annoksella kevyesti uuden jauhoisen sulan kokinhattuunsa.
Ei painonvartijoille!
Tagliatellet palvikyljellä, valkoviinillä ja sipulilla höystettynä
Tagliatelle -taikina
n. 4.8 dl durumvehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1tl oliiviöljyä
4 munaa
(1 dl pinaattia)
1. Tee pastataikina
2. Laita taikina levähtämään jääkaappiin muovikelmulla peitettynä n. puoleksi tunniksi
3. Jaa pastataikina pieniin osiin.
4. Tee pasta pastakoneen ohjeen mukaisesti.
Kastike
n. 2 dl öljyä
4 valkosipulia
3 salottisipulia
400 g palvikylkeä
3 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl Parmesania
1. Kaada 2 dl oliiviöljyä paistinpannulle.
2. Freesaa valkosipulisilppu puolella teholla, poista valkosipulit pannulta (valkosipuleita ei käytetä itse ruokaan, vain maustunut öljy)
3. Freesaa pilkotut salottisipulit valkosipulilla maustetussa öljyssä.
4. Lisää pannulle pilkottu palvikylki, lisää lämpö täydelle teholle. Ruskista, kunnes palvikyljen rasva sulaa.
5. Lisää 2 dl valkoviiniä pannulle.
6. Hauduta miedolla lämmöllä n. puoli tuntia
7. Lisää öljyä, kunnes kastike ei ole liian kuivaa.
8. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annoksen kokoaminen
1. Keitä itsetehtyä pastaa n. 2 minuuttia
2. Heitä pasta kastikkeen joukkoon pannulle.
3. Lisää joukkoon parmesania.
4. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.
5. Sekoita pari minuuttia kovalla lämmöllä.
6. Kokoa annos lautaselle.
7. Lisää ruokalusikallinen pastan keitinvettä annokseen, sekoita ja tarjoile.
Erityisesti mieheni valitsema annos pinaattitagliatellit kinkulla, valkoviinillä ja sipulilla vei kielen mennessään ja antoi inspiraatiota joululahjaksi saamamme pastakoneen käyttöön. Kotiin tultuamme halusimmekin heti kokeilla, miten tuo pasta carbonaran hienostuneempi sukulainen onnistuu kotikeittiössä. Mieheni ansaitsi kyseisellä annoksella kevyesti uuden jauhoisen sulan kokinhattuunsa.
Ei painonvartijoille!
Itse tehdyt tagliatellet palvikyljellä, valkoviinillä ja sipulilla höystettynä |
Pasta Divinan referenssiannos kuvassa ylempänä |
Tagliatellet palvikyljellä, valkoviinillä ja sipulilla höystettynä
Tagliatelle -taikina
n. 4.8 dl durumvehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1tl oliiviöljyä
4 munaa
(1 dl pinaattia)
1. Tee pastataikina
2. Laita taikina levähtämään jääkaappiin muovikelmulla peitettynä n. puoleksi tunniksi
3. Jaa pastataikina pieniin osiin.
4. Tee pasta pastakoneen ohjeen mukaisesti.
Pastakone työssään |
Kastike
n. 2 dl öljyä
4 valkosipulia
3 salottisipulia
400 g palvikylkeä
3 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl Parmesania
1. Kaada 2 dl oliiviöljyä paistinpannulle.
2. Freesaa valkosipulisilppu puolella teholla, poista valkosipulit pannulta (valkosipuleita ei käytetä itse ruokaan, vain maustunut öljy)
3. Freesaa pilkotut salottisipulit valkosipulilla maustetussa öljyssä.
4. Lisää pannulle pilkottu palvikylki, lisää lämpö täydelle teholle. Ruskista, kunnes palvikyljen rasva sulaa.
5. Lisää 2 dl valkoviiniä pannulle.
6. Hauduta miedolla lämmöllä n. puoli tuntia
7. Lisää öljyä, kunnes kastike ei ole liian kuivaa.
8. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kastike hautumassa pannulla |
Annoksen kokoaminen
2. Heitä pasta kastikkeen joukkoon pannulle.
3. Lisää joukkoon parmesania.
4. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.
5. Sekoita pari minuuttia kovalla lämmöllä.
6. Kokoa annos lautaselle.
7. Lisää ruokalusikallinen pastan keitinvettä annokseen, sekoita ja tarjoile.
Kommentit
Lähetä kommentti