Raclette

Eilen nautittiin kaikkien juustonystävien herkkua, eli raclettea. Tämän sveitsiläisen perinneruoan juuret ulottuvat aina keskiajalle saakka, jolloin paimenet sulattivat iltanuotiolla juustoa, jota sitten kaapivat leipänsä päälle. Raclette onkin peräisin ranskalaisesta sanasta racler, eli kaapia.

Sveitsissä sukuloidessani raclettea on syöty perinteisesti keitettyjen perunoiden, hillosipuleiden ja pienten etikkakurkkujen kera. Sulatetun raclette-juuston päälle sirotellaan paprikajauhetta ja valkopippuria. Tällä simppelillä ja hyväksihavaitulla linjalla jatkan minäkin. Ruokajuomaksi tarjotaan sveitsiläiseen tapaan kuivaa valkoviiniä tai teetä.

Mainio illanistujaisruoka!



Raclette

raclette-juustoa
keitettyjä perunoita

valkopippuria
paprikajauhetta

Lisukkeet 

pienet etikkakurkut
hillosipulit

Sulata juusto raclette-pannulla ja kaavi keitetyn perunan päälle. Mausta valkopippurilla ja paprikajauheella.

Nauti yhdessä pienten etikkakurkkujen ja hillosipulien kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit