Raclette
Eilen nautittiin kaikkien juustonystävien herkkua, eli raclettea. Tämän sveitsiläisen perinneruoan juuret ulottuvat aina keskiajalle saakka, jolloin paimenet sulattivat iltanuotiolla juustoa, jota sitten kaapivat leipänsä päälle. Raclette onkin peräisin ranskalaisesta sanasta racler, eli kaapia.
Sveitsissä sukuloidessani raclettea on syöty perinteisesti keitettyjen perunoiden, hillosipuleiden ja pienten etikkakurkkujen kera. Sulatetun raclette-juuston päälle sirotellaan paprikajauhetta ja valkopippuria. Tällä simppelillä ja hyväksihavaitulla linjalla jatkan minäkin. Ruokajuomaksi tarjotaan sveitsiläiseen tapaan kuivaa valkoviiniä tai teetä.
Mainio illanistujaisruoka!
Raclette
raclette-juustoa
keitettyjä perunoita
valkopippuria
paprikajauhetta
Lisukkeet
pienet etikkakurkut
hillosipulit
Sulata juusto raclette-pannulla ja kaavi keitetyn perunan päälle. Mausta valkopippurilla ja paprikajauheella.
Nauti yhdessä pienten etikkakurkkujen ja hillosipulien kanssa.
Sveitsissä sukuloidessani raclettea on syöty perinteisesti keitettyjen perunoiden, hillosipuleiden ja pienten etikkakurkkujen kera. Sulatetun raclette-juuston päälle sirotellaan paprikajauhetta ja valkopippuria. Tällä simppelillä ja hyväksihavaitulla linjalla jatkan minäkin. Ruokajuomaksi tarjotaan sveitsiläiseen tapaan kuivaa valkoviiniä tai teetä.
Mainio illanistujaisruoka!
Raclette
raclette-juustoa
keitettyjä perunoita
valkopippuria
paprikajauhetta
Lisukkeet
pienet etikkakurkut
hillosipulit
Sulata juusto raclette-pannulla ja kaavi keitetyn perunan päälle. Mausta valkopippurilla ja paprikajauheella.
Nauti yhdessä pienten etikkakurkkujen ja hillosipulien kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti