Oluessa haudutettu hirvipata ja leipäjuustojälkkäri

Hyvä ruoka ja hyvä seura - voisiko parempaa komboa ollakaan? Enpäs nyt äkkiseltään keksi. Eilen sain nauttia tästä yhdistelmästä, kun entiset naapurimme ja hyvät ystävämme olivat meillä iltaa istumassa hirvipadan ja leipäjuustojälkkärin äärellä.

Tämä kotimainen ja konstailematon juhlamenu hurmaa vaativankin ruokaharrastajan - suosittelen lämpimästi!

Herkullinen valinta juhlapöytään!

Murean hirvipadan salaisuus on pitkä haudutusaika.


Oluessa haudutettuun hirvipataan otin mallia Suvi Teräsniskan hirvikäristyksestä. Lisukkeena perinteiseen tapaan pottumuussia, suolakurkkuja ja puolukkasurvosta. Ai että oli hyvää!


Oluessa haudutettu hirvipata

1 kg hirvenkäristyslihaa
160g ylikypsää palvikylkeä
3 sipulia
voita
4 dl tummaa olutta
20 maustepippuria
suolaa
hyppysellinen sokeria
6 laakerinlehteä
tuoretta rosmariinia ja timjamia
vettä

1. Paloittele hirvenliha, kuutioi palvikylki ja viipaloi sipulit.
2. Ruskista hirvenlihat ja palvikylkipalat  useammassa erässä paistinpannulla voissa ja siirrä paistetut lihat liedelle pataan. Huuhtaise pannu jokaisen paistoerän jälkeen tilkalla vettä ja kaada vesi pataan.
3. Lisää pataan sipulit, mausteet ja olut.
4. Hauduta 150 asteisessa uunissa 4 tuntia. Lyhyempikin aika riittää, mutta mitä pidempään haudutat, sen mureampaa lihasta tulee.
5. Tarjoile puikulaperunoista, voista ja kuohukermasta tehdyn perunamuusin, suolakurkkujen, puolukkasurvoksen ja hillosipuleiden kera.
6. Nauti!






Idean ja reseptin jälkiruokaan sain ystävältäni Otolta. Resepti on hänen isänsä Kemijärvellä syntyneen ja Rovaniemellä kasvaneen vaimon perua :) Tätä aion tehdä vastedeskin - tee sinäkin!

Leipäjuustojälkkäri

leipäjuustoa
voita
kermaa
sokeria

lakkoja tai lakkahilloa


Lorauta kermaa paistinpannulle, lisää nokare voita, ripaus sokeria ja viipaloidut leipäjuustonpalat. Kiehauta. Tarjoile lakkojen tai lakkahillon kera.



Kommentit

  1. Tehtiin joulupöytään kaupasta ostetusta hirvenlihasta. Oli todella maukasta, maistui erittäin hyvälle vielä seuraavanakin päivinä! Huippu resepti! 👍

    VastaaPoista
  2. Hei! Onpa kiva kun hirvipata maistui <3 Tämä on kyllä suussa sulava sapuska!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit