Ohrarieska ja lihapasteijat


Tänään on tehty joulua leipomalla! Joulun suolaisiin leipomuksiin kuuluu tietenkin pasteijat ja ohrarieska! Lihapasteijat ovat olleet osa joulua jo lapsuudenkodissani. Itsetehty ohrarieska puolestaan on anopin joulupöydän peruja. Ohrarieskan rooli korostuu etenkin joulupäivän rääppiäisissä: se on oiva pari omatekoiselle sienisalaatille tai mätismetanasekoitukselle. Parhaimmillaan rieska on toki uunituoreena voinokareella ryyditettynä!



Ohrarieska

1 l kirnupiimää
8-9 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
vajaa 1 tl ruokasoodaa

1. Sekoita kuivat aineet puukapustalla piimään. Taikinan kuuluu jäädä suhteellisen löysäksi.
2. Kaada pienellä kauhalla "taikinaläjiä" leivinpaperilla suojatulle uuninpellille.
3. Taputtele jauhojen avulla taikinasta pieniä pyöreitä rieskasia.
4. Pistele rieskoihin haarukalla reikiä.
5. Paista vähintään 275 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.



Lihapasteijat

Jauhelihatäyte 

200 g naudan jauhelihaa (Highlander)
1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
chilijauhetta
juustokuminaa
mustapippuria
suolaa
hippusellinen sokeria

1. Kuullota pilkotut sipulit paistinpannulla.
2. Lisää jauhelihat pannulle ja ruskista.
3. Mausta jauheliha.

Lisäksi
n. 1,5 dl keitettyä riisiä
valmista voitaikinaa

1. Tee jauhelihatäyte.
2. Keitä riisit.
3. Sekoita jauheliha ja riisi keskenään.
4. Täytä sulatetut voitaikinalevyt jauhelihariisisekoituksella ja sulje pasteijat haarukkaa hyödyntäen.
5. Voitele pasteijat munalla.
6. Paista n. 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit