Herkullinen lasagne
Meidän perheen varsinainen lasagne-guru on mieheni (ja oikeastaan erityisesti äitini), mutta tänään minäkin päätin kokeilla onneani tämän italoklassikon parissa. Kannatti kokeilla, sillä lopputuloksena syntyi suussasulava lauantai-illan herkku. Ohessa reseptiä, prego!
Lasagne
Bolognese-kastike
400 g naudan (Highlanderin) jauhelihaa
2 isoa sipulia
8-10 kpl valkosipulinkynttä
1 tölkki Marzano-tomaatteja
n. 150-200g paseerattua tomaattia
1,5 dl punaviiniä
tuoretta basilikaa
(+ muita yrttejä maun mukaan)
pippuria
suolaa
hyppysellinen sokeria
1. Kuullota pilkotut sipulit paistinpannulla.
2. Lisää joukkoon jauhelihat ja ruskista.
3. Lisää Marzano-tomaatit, paseeratut tomaatit, punaviini ja mausteet.
4. Hauduta
Valkokastike
n. 50g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 litra kevytmaitoa
n. 200 g Emmental-juustoa
muskottipähkinää
pippuria
suolaa
1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää vehnäjauhot.
3. Sekoita joukkoon noin puolet maidosta, kuumenna sekoittaen.
4. Lisää loput maidot jatkuvasti sekoittaen kunnes kastike on kuumaa.
5. Lisää juustot ja mausteet.
Muut ainekset
Mozzarella-juusto, tuoretta tomaattia, basilikaa
Lasagnen kokoaminen
Voitele uunivuoka. Laita vuoan pohjalle kerros bolognesekastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä (Barilla). Kaada levyjen päälle bolognese-ja valkokastiketta. Toista näin pari kerrosta. Lisää viimeisen lasagnelevykerroksen päälle valkokastiketta, mozzarellajuustoa, tuoretta tomaattia ja basilikaa.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30-40 min.
Buon appetito!
Lasagne
Bolognese-kastike
400 g naudan (Highlanderin) jauhelihaa
2 isoa sipulia
8-10 kpl valkosipulinkynttä
1 tölkki Marzano-tomaatteja
n. 150-200g paseerattua tomaattia
1,5 dl punaviiniä
tuoretta basilikaa
(+ muita yrttejä maun mukaan)
pippuria
suolaa
hyppysellinen sokeria
1. Kuullota pilkotut sipulit paistinpannulla.
2. Lisää joukkoon jauhelihat ja ruskista.
3. Lisää Marzano-tomaatit, paseeratut tomaatit, punaviini ja mausteet.
4. Hauduta
Valkokastike
n. 50g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 litra kevytmaitoa
n. 200 g Emmental-juustoa
muskottipähkinää
pippuria
suolaa
1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää vehnäjauhot.
3. Sekoita joukkoon noin puolet maidosta, kuumenna sekoittaen.
4. Lisää loput maidot jatkuvasti sekoittaen kunnes kastike on kuumaa.
5. Lisää juustot ja mausteet.
Muut ainekset
Mozzarella-juusto, tuoretta tomaattia, basilikaa
Lasagnen kokoaminen
Voitele uunivuoka. Laita vuoan pohjalle kerros bolognesekastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä (Barilla). Kaada levyjen päälle bolognese-ja valkokastiketta. Toista näin pari kerrosta. Lisää viimeisen lasagnelevykerroksen päälle valkokastiketta, mozzarellajuustoa, tuoretta tomaattia ja basilikaa.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30-40 min.
Buon appetito!
Kommentit
Lähetä kommentti